05-07-13

Syrië: Liberalen in dienst van de wapen- en olieindustrie

Verhofstadt.Guy.davignon.Sofina.jpg

verhofstadt.Gadaffi.jpeg

Libya
Libya.L'assassinat de Kadhafi.997
Libya.frame-grab-shows-former-libyan-leader-muammar-gaddafi-in-sirte
Libya.Gadaffi.murdered
Libya.L'assassinLibya.995.2.at de Kadhafi.30
Libya.Qaddafi.murdered.jpg.sirte-october-transitional-2011.998

Libya.L'assassinat de Kadhafi.23.999.0
Libya.Gaddafis-body-007

Verhofstadt maakt deel uit van de Europese industriële lobbygroepen (Bilderberg groep, Vrienden van Europa, Notre Europe,) en werd in 2004 voorgesteld als kandidaat om Romano Prodi als Voorzitter van de Europese Commissie te vervangen. 

Hij werd destijds door een coalitie van Groenen, Socialisten en Liberalen ook naar voren geschoven om José Manuel Barroso als voorzitter van de Europese Commissie te vervangen.

In 2009 werd Verhofstadt tot voorzitter van de Europese groep van 'Liberalen en Democraten' (ALDE) verkozen.

Sinds 2012 is Verhofstadt een bestuurslid van de Belgische holding Sofina (petroleum, gas en olieplatforms) waarvan Etienne Davignon (oud-voorzitter van de Bilderberg groep, voorzitter van 'Vrienden van Europa',) de ere-voorzitter is. 

Verhofstadt is ook een lid van de Club van Madrid, een organisatie van meer dan 80 gewezen staatshoofden die zogezegd een 'wereldwijd democratisch bestuur en leiderschap' promoot maar die van Europa eigenlijk een militaire grootmacht wil maken die, tesamen met de Verenigde Staten, de wereld regeert.

In Juni 2013 werden Guy Verhofstadt en zijn politieke vriend Daniel Cohn-Bendit verkozen tot 'Europese leiders van het jaar'. De liberale en groene fractieleiders in het Europees Parlement haalden het in een online verkiezing die werd georganiseerd in het kader van 'State of the European Union', een evenement dat jaarlijks op touw wordt gezet door Europese zakenmilieus.

Belangrijk om weten is dat zowel Verhofstadt als Cohn-Bendit hebben opgeroepen tot een NAVO-interventie in Lybië.

Op 16.3.2011 verklaarde Verhofstadt in het Europese Parlement dat het 'uitblijven van een beslissende aktie van de Europese Unie in de Lybische crisis hem ziek maakte'.

Op 6.3.2013 pleitte Salim Idriss, de stafchef van het door het westen gesteunde huurlingenlegertje in Syria, die door de Europese liberalen in het Europees Parlement was uitgenodigd, voor het beëindigen van het wapenembargo tegen Syrië. 'We hebben wapens en munitie nodig om onszelf en onze burgers te kunnen verdedigen', aldus Idriss. 

Guy Verhofstadt herhaalde het pleidooi voor de leveringen van zware wapens aan Idris en stelde no-flyzones en beveiligde gebieden aan de grenzen met Turkije en Jordanië voor.
Guy Verhofstadt: « De tijd van vredesonderhandelingen is voorbij. Wij moeten NU handelen. Als de U.N. niet reageert, dan moet de NAVO maar optreden 
“. 

De uitspraken van Verhofstadt slaan echter nergens op omdat de U.S. en de Europese Unie alle vredesonderhandelingen hebben afgewezen en zij het regime van President Assad ten koste van alles willen vervangen door een marionettenregering die voldoet aan de eisen van de Amerikaanse en Europese industrie.

De instelling van no-flyzones en de zogezegde dreiging van 'het gebruik van chemische wapens', werden ook reeds aangewend om Irak en Lybië te bombarderen.

Foto 1: Guy Verhofstadt; Jacques Delors, Voorzitter van ‘Notre Europe’ en Etienne Davignon die al jarenlang inzake kindermisbruiken en in de moord op Patrice Lumumba wordt genoemd.

Foto 2: Verhofstadt en de Libische leider Muammar al-Gaddafi voor wiens gruwelijke dood hij mede verantwoordelijk is.

Foto’s 3: Muammar al-Gaddafi, letterlijk afgemaakt na maandenlange gevechten met een door het westen bewapend huurlegertje en NAVO-bombardementen onder UN-mandaat.