19-04-13

Het walgelijke 'Europa voor de Burger': Brussel

Morkhoven.Boeykens.jpg

Het is niet zonder persoonlijk eigenbelang dat Guy Verhofstadt, voorzitter van de groep der europese liberalen, op zo'n agressieve manier voor een federaal europa met een eigen bank en leger pleit.

Hij is immers bestuurslid van Sofina, een Belgische holding actief in de gas- en petroleumindustrie waarvan de steenrijke graaf Etienne Davignon, de ere-voorzitter is.

En Verhofstadt wordt ook al enkele jaren als mogelijke voorzitter van het Europees Parlement en de Europese Unie genoemd.  Zijn dagen worden dus voornamelijk gevuld met het lobbyen voor de europese groot-industrie die door de wapen- en de petroleummaatschappijen geleid worden.

Terwijl de europese landen allerlei financiële noodprogramma's  aankondigen en de europese bevolkingen verpauperen, gaat het dank zij de 500 miljoen Europese belastingbetalers crescendo met de Brusselse economie.

De salariëring van de europarlementariërs is onlangs teruggeschroefd tot het salaris van een Kamerlid in eigen land.   Ze moeten het dus doen met 92.899,87 euro op jaarbasis, exclusief eindejaarsuitkering. Dat is nog altijd meer dan het inkomen van de talrijke werklozen en daklozen omdat de huurprijzen door een gebrek aan kontrole van de Brusselse overheid de pan uitrijzen.

Gelukkig hebben de Europarlementariërs nog een aantal fiscale voordeeltjes om te overleven..

Vanwege hun armzalig inkomen mogen ze ook taal- en computercursussen volgen die door de europese burger worden bekostigd. En de reis - en verblijfskosten zijn ook gratis.

Verder genieten europarlementariërs van een gratis ongevallenverzekering, alsmede een gratis reisverzekering en levensverzekering.  Ook de ziektekosten zijn gratis, zowel voor de europarlementariërs zelf als hun familieleden.  Alles wordt vergoed: brillen, contactlenzen, tandartskosten, hydrotherapie, modderbaden, aerosoltherapie, accupunctuur enzoverder.
Wanneer europarlementariërs het veld moeten ruimen, behouden zij twee jaar lang bovengenoemde voordeeltjes terwijl de europese regeringen steeds over bezuinigingen en belastingsverhogingen spreken.  Zij blijven ook genieten van tal van geneugten zols EU-kortingen in restaurants, cafés, bibliotheken en telefoonkosten.

Europese ambtenaren krijgen hun pensioen uitbetaald tegen een speciaal gereduceerd EU-belastingtarief (13 tot 17 procent afhankelijk van familieomstandigheden)

En dan is daar natuurlijk altijd nog de mogelijkheid een familielid in te huren als assistent. Kun je gewoon declareren en tot 2014 mag je je partner in ieder geval op de loonlijst laten staan. Extra inkomsten door deze truc speciaal? Zo’n 60.000 euro op jaarbasis. Daarnaast mag je nog gewoon een secretaresse inhuren en een paar onderzoekers. 

Vanzelfsprekend wordt er op allerlei mogelijke manieren geknoeid om nog meer geld in het laatje te krijgen. Inzake reiskosten, wordt er dikwijls een dealtje gesloten met een lokaal reisbureau.  Men bestelt bijvoorbeeld wekelijks een duur ticket terwijl men in werkelijkheid gebruik maakt van low cost airlines als Easy Jet en Ryan Air.  Jaarlijks worden er voor mensen die kunnen aantonen dat zij iets te maken hebben met het Europees parlement, nog voor 3750 euros opzij gelegd voor reisjes wereldwijd.

Iedere Europarlementariër heeft recht op twee volledig gemeubileerde kantoren en een kantoor in het land van herkomst. Dat mag gewoon de bezemkast thuis zijn, waarvoor men vervolgens 45.000 euro declareert. Gratis wonen dus. Dat is al een heel pak beter dan in de hal van een kerk te gaan slapen omdat men geen betaalbare woning vindt.
Europarlementariërs krijgen voorts 267 euro per dag als onkostenvergoeding. Bonnetjes hoeven niet te worden overlegd. Dus wekelijks even afstempelen in het Euro parlement en declareren. Uitgaande van de 40 weken per jaar dat er wordt vergaderd levert dit 75.000 euro op.

Bij elkaar opgeteld ontvangt een gemiddelde Europarlementariër jaarlijks 416.000 euro aan salaris, onkostenvergoedingen en pensioen. Een termijn, van vijf jaar, levert dus dik twee miljoen euro op. Of zoals de Times schrijft: met een beetje goeie financiële adviseur hou je jaarlijks dik 200.000 euro op, wat neerkomt op een miljoen per ambtstermijn. Zonder rente.

18-04-13

Walgelijk Brussel

Brussel.Zuid.station.jpg

Brussel.en.inbrekers.jpg

Wansmaak geeft de toon aan waar de welvaartsdroom en de wonderen van de techniek elkaar in de ogen kijken. De wijk rond het Zuidstation waar elegante Thalys- en Eurostar-treinstellen er hun keurig geklede passagiers afzetten, is met zijn betonnen tochtpijpen tot een maanlandschap herschapen. En een op de tien huizen heeft regelmatig met inbrekers te maken.

De verloedering rond de Noord-Zuidas en andere plaatsen is wraakroepend. De waanzin van een onzinnige urbanisatie en een ergerlijk laissez-faire maken de wansmaak tot watermerk.

Morkhoven.Boeykens.jpg