16-10-13

Studentendopen: Di Rupo

Di Rupo wil studentendopen niet verbieden

Di Rupo wil studentendopen niet verbieden

Premier Elio Di Rupo voelt er niets voor om studentendopen in ons land te verbieden, zoals de Franse politica Ségolène Royal hem had voorgesteld nadat Franse studenten onlangs in coma raakten aan de universiteit van Luik. Dat liet de premier dinsdag verstaan tijdens een vraag-en-antwoordsessie op Twitter.

De eerste minister beantwoordde dinsdagnamiddag via twitter vragen van burgers. Eén van hen vroeg hem naar zijn mening over een verbod op studentendopen, naar aanleiding van het voorstel van de Franse Ségolène Royal in die zin.

"De studentendoop is een persoonlijke keuze. Men mag nooit raken aan de fysieke integriteit van studenten", reageerde Di Rupo. "We hebben wetten om ontsporingen te bestraffen."

Royal had Di Rupo in een brief gewezen op de gevaren van ontgroeningspraktijken bij studenten. "Ik neem me de vrijheid u aan te raden om een verbod op ontgroeningen in een wet te gieten", aldus de voormalige Franse PS-minister. "Ik twijfel er niet aan dat u de recente feiten even verschrikkelijk vindt als ik. Dat zeg ik u zonder omwegen: plaats ontgroeningen buiten de wet."

http://www.vandaag.be/binnenland/138223_di-rupo-wil-studentendopen-niet-verbieden.html

étudiants.ivres.jpg

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.1754651

http://nieuws.vtm.be/binnenland/64096-royal-vraagt-di-rupo-verbod-op-doop

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1722481/2013/10/14/Vader-overleden-student-Alcohol-doodt-hoog-tijd-dat-we-dat-beseffen.dhtml

15-10-13

Studentendopen

étudiants.ivres.jpg

Als je al gruwelt van vieze brouwsels te drinken en lookpoeder in je haar te krijgen moet je nooit verhuizen naar een Amerikaanse studentenvereniging. Al meer dan dertig jaar lang sterft er minstens één student per schooljaar door de doop, vaak door alcoholvergiftigingen en dergelijke. 

In de Amerikaanse universiteit UConn is er een studentenkring geschorst nadat een van de schachten klacht had ingediend. Als proef moesten ze met z’n allen rond een pizza gaan staan en erop masturberen. De persoon die als laatste overbleef moest het wansmakelijke goedje opeten. 

Een andere rechtzaak werd gevoerd tegen een kring uit een Texaanse universiteit. De schacht moest een rauw ei opeten en kreeg vervolgens warm bier voorgeschoteld. Daar moest de schacht van blijven drinken tot hij moest kotsen. Vervolgens moest hij zijn eigen braksel opdrinken zonder opnieuw te kotsen. Toen de schacht hier niet in slaagde moest hij het goedje opnieuw opdrinken, en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw... 

http://www.she.be/gezondheid-en-relaties/aid1471153/ouders-verongelukte-student-wat-willen-we-nog-dode-studenten-stop-ermee.aspx

http://m.deredactie.be/cm/vrtnieuws.mobile/mbinnenland/1.1754651

27-09-13

Studenten en studentendopen

studentendoop.jpg

studentendoop.2.jpg

studentendoop.3.jpg

Op 26 september verwelkomde de Antwerpse Schepen voor Onderwijs Robert Voorhamme (sp.a) de studenten die op 27.9 aan het nieuwe academiejaar begonnen. Met bijna 40 000 studenten is Antwerpen de snelst groeiende studentenstad van Vlaanderen.

Met de studenten uit Gent en Leuven en de buitenlandse studenten erbij, lijkt Antwerpen wel een door studenten bezette stad tijdens de weekends.

De studenten zijn vaak conformistisch en de weerzinwekkende studentendopen bestaan uit een reeks plagerijen en vernederingen die moeten dienen om 'herboren' te worden.

Een studentendoop van studenten van de universiteit van Luik liep enkele dagen geleden uit de hand. Een jonge Franse studente werd verplicht zoveel water te drinken, dat ze in een coma belandde. Toen ze verklaarde dat ze niet meer kon drinken, kreeg ze van de organisatoren namelijk te horen dat ze mocht stoppen met drinken. Maar dan moest ze een document ondertekenen dat ze afzag van haar doop.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130926_00760685

http://stadantwerpen.s-p-a.be/Antwerpen/voorhamme-verwelkomt-40000-nieuwe-studenten/