16-10-13

Studentendopen: Di Rupo

Di Rupo wil studentendopen niet verbieden

Di Rupo wil studentendopen niet verbieden

Premier Elio Di Rupo voelt er niets voor om studentendopen in ons land te verbieden, zoals de Franse politica Ségolène Royal hem had voorgesteld nadat Franse studenten onlangs in coma raakten aan de universiteit van Luik. Dat liet de premier dinsdag verstaan tijdens een vraag-en-antwoordsessie op Twitter.

De eerste minister beantwoordde dinsdagnamiddag via twitter vragen van burgers. Eén van hen vroeg hem naar zijn mening over een verbod op studentendopen, naar aanleiding van het voorstel van de Franse Ségolène Royal in die zin.

"De studentendoop is een persoonlijke keuze. Men mag nooit raken aan de fysieke integriteit van studenten", reageerde Di Rupo. "We hebben wetten om ontsporingen te bestraffen."

Royal had Di Rupo in een brief gewezen op de gevaren van ontgroeningspraktijken bij studenten. "Ik neem me de vrijheid u aan te raden om een verbod op ontgroeningen in een wet te gieten", aldus de voormalige Franse PS-minister. "Ik twijfel er niet aan dat u de recente feiten even verschrikkelijk vindt als ik. Dat zeg ik u zonder omwegen: plaats ontgroeningen buiten de wet."

http://www.vandaag.be/binnenland/138223_di-rupo-wil-studentendopen-niet-verbieden.html

étudiants.ivres.jpg

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.1754651

http://nieuws.vtm.be/binnenland/64096-royal-vraagt-di-rupo-verbod-op-doop

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1722481/2013/10/14/Vader-overleden-student-Alcohol-doodt-hoog-tijd-dat-we-dat-beseffen.dhtml

De commentaren zijn gesloten.