11-07-13

Brussels PS-schandaal voor rechter

Belgium.Emir.Kir.jpg

Ter herinnering

3.9.2008

Het Brusselse parket heeft Jean Thomas, jarenlang topman van de beursgenoteerde vastgoedgroep Immobel, samen met twee PS-schepenen, Merry Hermanus en Isi Halberthal, en vastgoedtopman Philippe Blaton gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Dat schrijft De Tijd.

Ze worden verdacht van valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken, verduistering van overheidsgelden, heling en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Het gaat om fraude met een miljoenenbouwcontract in Elsene. Het contract werd al in 1992 uitgereikt door de Brusselse regering. Twee bouwgroepen, Louis De Waele en Bâtiments et Ponts Construction (BPC), werden destijds bevoordeeld om het lucratieve contract in de wacht te slepen.

Volgende week woensdag moeten zeven verdachten verschijnen voor de strafrechter. (belga/sps)

http://www.demorgen.be/dm/nl/3625/Verkiezingen-2012/article/detail/1518401/2012/10/16/Sint-Joost-ten-Node-Emir-Kir-wordt-burgemeester-en-verlaat-Brusselse-regering.dhtml

Foto: Emil Kir (PS) wiens chauffeur en aangetrouwd familielid Kemal Camsari destijds veroordeeld werd tot 30 maanden gevangenisstraf waarvan de helft met uitstel voor zijn betrokkenheid bij internationale wapensmokkel. Camsari werd in de loop van het proces vrijgelaten en werd opnieuw chauffeur van Kir, die intussen de nieuwe burgemeester van Sint-Joost-ten-Node was geworden.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1552599/2012/12/21/Chauffeur-van-Emir-Kir-krijgt-celstraf-voor-wapensmokkel.dhtml

De commentaren zijn gesloten.