11-07-13

Brusselnieuws: Sint-Gillis

sint.gillis.Dillensplein.2.jpg

Sint.Gillis.Dillensplein.Internet.café.JPG

Sinds de opening van café-retaurant Le Dillens is de sfeer op het Dillensplein compleet veranderd. Dat komt omdat het terras van Le Dillens zowat 1/4 van het pleintje inneemt dat met haar bomen, prieeltjes en publieke zitbanken een heel andere functie had.

Er wordt geen rekening gehouden met publieke zitbanken die volledig door de tafeltjes en stoelen van Le Dillens geblokkeerd worden.

De eigenaar van het café zegt wel dat het uitgebreide terras en de dagelijkse drukte tot 's nachts toe, het gevolg zijn van de opening van het café maar de opening dateert reeds van 28.6.2013.

Welingelichte bronnen vermelden dat de nieuwe eigenaars van Le Dillens een onderlinge deal sloten met de uitbaters van het Indische internetcafé dat zich naast het café bevindt (en waarvan het voetpad nu vol staat met tafels en stoelen van het café). 

De uitbaters van het internetcafé huren een woning van de eigenaar van het oude café Le Dillens die mogelijk bij deze geldelijke deal betrokken is zonder dat er rekening wordt gehouden met het gemeentereglement.

Op het pleintje bevindt zich ook het café-restaurantje Oma maar de eigenaars ervan houden wél rekening met de bestemming van het pleintje.

Op 5 Juli, 2013 werd er een klachtbrief geschreven naar de heer Mesozy van de Dienst Veiligheid, Hygiëne en Leefmilieu Sint-Gillis, Van Meenenplein 39, 1060 Sint-Gillis.

De brief bleef echter onbeäntwoord en de situatie bleef onveranderd. Dat komt misschien omdat er heel van bezoekers van Le Dillens van PS-signatuur zijn die het Dillispleintje als de verlenging van de terrassen (Maison du Peuple, Brasserie de l'Union,) op het Sint-Gillis Voorplein zien en geen rekening denken te moeten houden met de buurtbewoners.

Sint-Gillis wordt reeds jaren door de PS (Parti Socialiste) bestuurd...

---
Foto's: 1) Het pleintje voor dat het nieuwe café Le Dillens er kwam. 2) Het internetcafé waarvan het voetpad nu ook volgestouwd is met tafeltjes en stoelen en waar men door het voortdurende lawaai-overlast van de dikwijls luidruchtige bezoekers, de deur niet meer kan openzetten.

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/07/gemeente-sint-gillis-inrichting-van-terrassen.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/05/le-dillens-lettre-ouverte-maire-saint-gilles.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/05/le-dillens-open-brief-aan-burgemeester-sint-gillis.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/01/brussels-cafe-brengt-nieuw-leven-in-de-brouwerij.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/01/saint-gilles-sint-gillis-place-dillens-dillensplein.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/06/25/parvis-de-saint-gilles-sint-gillis-voorplein-2.html

De commentaren zijn gesloten.