22-04-13

Brussel wordt geterroriseerd door anti-terroristische politie

Morkhoven.Boeykens.jpg


De Belgische oud -premier Guy Verhofstadt die thans voorzitter is van de zogeheten Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE) en tevens bestuurslid is van de Belgische holding Sofina (gas- en petroleum), dringt er in  zijn melodramatische toespraken voor het Europees Parlement vaak op aan om zware wapens te leveren aan het 'Free Syrian Army' dat de Syrische regering in het belang van de U.S. en haar satellietstaten moet omverwerpen.

Terwijl Verhofstadt in het verleden ook contacten schijnt te hebben gehad met de vertegenwoordigers van extremistische groeperingen die terroristische aanslagen plegen in Syrië, voert de Belgische regering nu een hele show op rond de 'bestrijding van het terrorisme en het gewelddadig radicalisme'.

Het kabinet van Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) kondigde zondag aan dat Minister Milquet (cdH) voor een driedaags bezoek aan Washington vertrokken is.
'De Belgische delegatie hoopt door diverse contacten met de Amerikaanse overheden en de inlichtingendiensten het Amerikaanse beleid onder de loep te nemen om het terrorisme en het gewelddadige radicalisme te bestrijden', luidt het.

Het bezoek van Milquet komt toevallig na de zware aanslag in Boston op 16.4 waarvan men enkel weet dat er twee verdachten van Tsjetsjeense afkomst die in het bezit waren van een rugzak, werden neergeschoten.

Milquet's bezoek aan Washington volgt ook op de 'grootste anti-terreur oefening ooit in geschiedenis van de EU' die op 17 en 18.4 plaats had. Daarbij werden er gelijktijdige terreuraanslagen in 9 verschillende EU-lidstaten gesimuleerd (Oostenrijk, België, Ierland, Italië, Letland, Slowakije, Spanje, Zweden en Roemenië).
Waarnemers menen dat de oefeningen van de anti-terroristische politie van de EU-lidstaten verband houden met de groeiende sociale onrust in Europa.

Op 18 april was er een zware explosie in een kunstmestfabriek in de Amerikaanse staat Texas waarbij mogelijk "60 tot 70 doden" vielen. Er werden geen verdachte tsjetsjenen met rugzakken waargenomen...

=====

16 april 2013

'EU geschokt over bomaanslagen'

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is geschokt over de bomaanslagen in Boston. EU-president Herman Van Rompuy veroordeelde de acties, zo liet hij in een verklaring optekenen. ,,Zulke gruwelijke acties zullen worden berecht.'' EU-Buitenlandchef Catherine Ashton sprak over verwerpelijke acties.

Er zijn zeker drie doden gevallen door explosies tijdens de marathon in de Amerikaanse stad en meer dan 140 mensen raakten gewond. De gedachten van de EU-leiders zijn bij de slachtoffers en hun families. ,,Het Amerikaanse volk en de autoriteiten hebben de volledige sympathie en ondersteuning van de EU.''
Ook NAVO-baas Anders Fogh Rasmussen was ,,diep geschokt'' door de explosies. ,,Mijn gedachten zijn bij alle mensen in Boston en iedereen in de Verenigde Staten.''

http://www.europa-nu.nl/id/vj8udrq0dbzi/nieuws/eu_geschokt_over_bomaanslagen?ctx=vhu4eb6eg0y3&s0e=vhdubxdwqrzw

http://www.telegraaf.nl/buitenland/21483328/__EU_geschokt__.html

'Het is niet bekend waarom de beelden niet meteen zijn vrijgegeven' http://www.telegraaf.nl/buitenland/21491317/___Publicatie_verdachten_Boston___.html

---------

17 april 2013

'Verschillende Europese antiterreurdiensten houden woensdag een grootschalige oefening. Een van de locaties is het Zuidstation'

In België, Oostenrijk, Ierland, Italië, Letland, Slovakije, Spanje, Zweden en Roemenië worden woensdagmiddag en donderdag simultaan terreuraanvallen op strategische doelwitten gesimuleerd. Dat kondigt de Europese Commissie aan. Er worden onder meer aanslagen op scholen, krachtcentrales en het openbaar vervoer nagebootst. In België ligt de focus op hogesnelheidstreinen in het Zuidstation.

De oefening, die de naam Common Challenge meekreeg, wordt voorbereid en gecoördineerd in de schoot van Atlas, het Europese netwerk van nationale antiterreurdiensten dat in de nasleep van de aanslagen van 11 september 2001 uit de grond werd gestampt. Aan de oefening ging acht maanden voorbereiding vooraf. Nooit eerder namen meer eenheden en landen aan een Europese simulatie deel.

De simulatie moet de autoriteiten helpen om de aanpak van een eventuele aanslag op Europees grondgebied nog beter op punt te stellen.

http://www.brusselnieuws.be/artikel/antiterreuroefening-zuidstation

'EU houdt grootste anti-terreur oefening ooit in geschiedenis van de EU' (en):

http://www.europa-nu.nl/id/vhu4eb6eg0y3/grensoverschrijdende_criminaliteit

---------

18 april 2013

'Obama betuigt medeleven na explosie Texas'

Washington - De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdag zijn medeleven betuigd met de gewonden en de nabestaanden van degenen die in het plaatsje West in Texas zijn omgekomen door de explosie in een kunstmestfabriek.

De bevolking is getroffen door een zware tragedie, aldus Obama. Hij voegde eraan toe dat federale hulpdiensten hebben aangeboden te helpen. Hij zei dat het Witte Huis in nauw contact staat met de hulpverleners.

Obama was donderdag in Boston om een herdenkingsdienst bij te wonen voor de slachtoffers van de aanslag tijdens de marathon.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/21491432/__Obama_betuigt_Texas_medeleven__.html

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1616897/2013/04/18/Zware-explosie-in-kunstmestfabriek-Texas-Mogelijk-60-tot-70-doden.dhtml

---------

21 april 2013 

'Milquet voor driedaags bezoek naar Washington'

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) is zondag voor een driedaags bezoek vertrokken aan Washington. Zij wordt vergezeld van commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle en directeur André Vandoren van OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse.

Vandoren is ook coördinator van het actieplan tegen het radicalisme.

De Belgische delegatie hoopt door diverse contacten met de Amerikaanse overheden en de inlichtingendiensten het Amerikaanse beleid onder de loep te nemen om het terrorisme en het gewelddadige radicalisme te bestrijden, zo kondigde het kabinet van Milquet aan. 

Er staan contacten op stapel met het National Counter Terrorism Center, de CIA, het FBI, het Terrorist Screening Center, het ministerie van Justitie en het ministerie van Homeland Security. Milquet zal een ontmoeting hebben met CIA-baas John Brennan. Voorts zijn ontmoetingen gepland met minister van Binnenlandse Veiligheid Janet Napolitano en met de ambassadeurs Fernandes en Lanier, leden van het Center for Strategic Counterterrorism Communications. 

Eveneens op het programma: een bezoek aan de Metropolitan police of Washington in het Congres en aan het House of Representatives, en een vergadering met het Texaanse Congreslid Michael McCaul.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/130421_MilquetVS

===================================================

Terreur: Werkgroep Morkhoven wil onderzoek en maatregelen:
http://marcelvervloesem.wordpress.com/2013/02/22/terreur-werkgroep-morkhoven-wil-onderzoek-en-maatregelen/

Minister Milquet: Veiligheid en Terreur:
http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/archive/2013/04/21/minister-milquet.html

De commentaren zijn gesloten.